Feljavították az oroszhegyi egészségházat

Bővülnek a betegeknek nyújtott szolgáltatások az oroszhegyi egészségházban, ahol ezentúl lesz patika, fizio- és kinetoterápiás kezelésekre alkalmas rendelő. Ugyanakkor az otthoni beteggondozók székhelye is az egészségházba került át.

„Kötelessége az önkormányzatnak, hogy a szociális témákra is odafigyeljen az infrastrukturális fejlesztések mellett. A lakossági szolgáltatások közül pedig az egészségügyi ellátás az egyik legfontosabb. Az Európai Unió LEADER programja ebben a szegmensben adott lehetőséget, hogy modern körülmények közé tudjuk helyezni ezt a szolgálatatást” – magyarázta Bálint Imre Elemér, a község polgármestere.egeszseghaz-oroszhegy-ab-1_b

Immár több tevékenységet tudnak elvégezni az oroszhegyi egészségházban – mondta a polgármester, hozzátéve, újdonság, hogy a pácienseknek nem kell majd Udvarhelyre utazniuk vér- vagy más típusú mintavételre, hiszen ez helyben megoldható lesz az újonnan felszerelt laboratóriumnak köszönhetően – persze a mintákat itt továbbra sem fogják elemezni.

Továbbá a fizio- és kinetoterápiás kezelésre szorulókat is el tudják majd látni, ha állapotuk nem igényel speciális orvosi beavatkozást. Ugyanakkor a községvezető szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy végre állandó székhelyet kapnak az otthoni beteggondozók, akik egyebek mellett lelki segélyt nyújtanak az időseknek, segítenek a rászorulóknak mindennapi teendőikben. A felújítás során mozgássérültek szállítására alkalmas járművet is sikerült beszerezniük, melynek köszönhetően tovább bővül a szolgáltatások palettája, valamint a patika is a modernizált épületbe költözik.

4_oldal_orosz_egeszseg-640x464

Mint megtudtuk, központifűtés-rendszert szereltek az egészségházba, lecserélték a nyílászárókat, megújult a vizesblokk és a bútorzat, új villamos hálózatot alakítottak ki, valamint az épület belső szigetelését is megoldották. Ennek okán újrafestették a beltéri falakat, valamint betonszerkezeti átalakításokat is végeztek. Vásároltak egy korszerű EKG-készüléket, illetve további orvosi műszereket. Az udvaron térkövezett járdát alakítottak ki, valamint egy autóbejárót, amely a nyáron épült garázshoz vezet. Bálint Imre Elemér tervei szerint még idén virágokat fognak ültetni az udvarra, ahova jövőre padokat és hintát is szerelnek, hogy komfortosabban érezhessék magukat a páciensek. A hét elején még tartott az elmúlt hónapok munkálatai utáni takarítás az egészségházban, de az orvosok és a személyzet már elkezdhették a beköltözést.

egeszseghaz-oroszhegy-ab-5_b

Forrás: Székelyhon.ro

Megosztom
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Hozzászólások

hozzászólás