Aszfaltoztak Oroszhegy és Fancsal között

Múlt hétvégén leaszfaltozták az oroszhegyi eltérő és a Székelyfancsal közötti, 1,6 kilométeres 34-es községi utat. A Szenttamás irányába, Ülkén áthaladó út javítását jövőben folytatják, amint lefektették a szennyvízvezetéket.

Rég várt munkához látott hozzá novemberben az oroszhegyi polgármesteri hivatal, pontosabban az általa megbízott szakcég: javítottak, majd aszfaltoztak a 34-es, Oroszhegyet Székelyfancsallal összekötő községi úton. Az 1,6 kilométeres útszakasz modernizálásához a megyei tanács által, a községi utak javítására visszaosztott kormánypénzből fogtak hozzá novemberben. A három áteresz megépítése után, illetve az út alapozása után múlt pénteken láttak hozzá az aszfaltozással a megbízott szakcég munkatársai – a leszálló utak vannak hátra – tudatta Bálint Elemér Imre, Oroszhegy község polgármestere.
Az említett útszakasz feljavítására azért kerülhetett sor, mert azt nem érintette a község szennyvízhálózatának a kiépítése. A Székely­szenttamás–Székelyfancsal útszakaszon egyébként nyár közepén láttak hozzá a még hiányzó, összesen 16 kilométer hosszúságú hálózat kiépítéséhez. A 34-es községi utat érintő 3,2 kilométeres szakaszon már befejezték a munkálatokat, itt jövőben, amint „helyreáll kicsit az út”, terveznek javítást, illetve aszfaltozást.

A munkálatok miatt egyébként nehézkéssé vált a közlekedés, főleg az őszi esőzések miatt, akadtak is bőven panaszok, de a község polgármestere szerint fejleszteni kell, a kellemetlenség pedig „olyan dolog, amit nem lehet elkerülni”. Az említett útszakaszra a vidékfejlesztési alapokból várnak támogatást, a polgármester tájékoztatása szerint a pályázáshoz szükséges dokumentációt már összeállították, amint lehet pályázni, ők lépni fognak, és mire az elbírálás végére érnek, addigra a csatornázás miatt feltúrt út is helyreáll. A 34-es út modernizálása Bálint Elemér szerint „nagydarab beruházás lesz”, ugyanis az út javítása mellett az árvizek idején megrongált ülkei hidat is újra kell építeniük.

Forrás: varosunkudvarhely.ro

Megosztom
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Hozzászólások

hozzászólás