Tűzoltónap Oroszhegyen

 

2014 szeptember 27-én került sor a tűzoltórendezvényre, ahol ünnepélyes keretek között átadták Hargita megye tanácsa elnöke, Borboly Csaba jelenlétében az újonnan beszerzett védőfelszerelést.

Oroszhegy és Székelyszentkirály tűzoltóegyesületei a Hargita megyei tanácsnál sikeresen pályáztak tűzoltófelszerelés vásárlására összesen 15000 lej értékben, amelyet egyenként 1800 lejes önrésszel egészítettek ki, továbbá Oroszhegy község önkormányzata újabb 6000 lejjel támogatta az egyesületeket.

– Nagy szükség van az önkéntes tűzoltók munkájára, hiszen önállóan, saját idejüket és energiájukat feláldozva dolgoznak, így csökkentve szinte felére a hivatásos tűzoltókra nehezedő terhet, ugyanakkor növelve munkájuk hatékonyságát is. Eljött az ideje annak, hogy az önkéntes tűzoltók munkáját végre elismerjék és még gördülékenyebb legyen együttműködésük a közpénzből fizetett hivatásosokkal. Ezen kell dolgoznunk a jövőben: legyen az összhang minél egyértelműbb. Ugyanakkor a központi kormányzatnak is fel kell ismernie, hogy akár Hargita megye is lehetne kísérleti megye, ahol kipróbálhatnánk, hogy az önkéntesek és hivatásosok eredményesebb közreműködése révén hatékonyabban fel lehet lépni a vészhelyzetek esetén. Vállalom, hogy ennek érdekében felvesszük a kapcsolatot Raed Arafattal, a Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) alapítójával is – jelentette ki a megyei tanács elnöke az ünnepélyes átadón.

– Oroszhegy községnek három tűzoltó egyesülete is van: az oroszhegyi, a székelyszentkirályi és az ülkei. Ez azt jelenti, hogy községben jóval több, mint 100 lelkes önkéntes siet a bajbajutottak segítségére. Büszkén mondhatom, hogy csapataink sikerrel helyt álltak több tűzesetnél, valamint idén nyáron a Farkaslakát ért árvízkatasztrófakor kilenc pompával segítettük szivattyúzni a vizet. Tűzoltóink odaadásukról nemcsak a vészhelyzetek esetén tesznek tanúbizonyságot, hanem a megelőzésben, a tudatosításban is oroszlánrészt vállalnak. Ők azok ugyanis, akik az iskolában a gyermekeknek elmondják, hogy mi a teendő vészhelyzetekben, illetve folyamatosan gyakorlatokat végeznek. Oroszhegyen az összetartás, a közösségi szellem az önkéntesek, a helyi tulajdonosi egyesületek, valamint az önkormányzat hathatós támogatása révén valósul meg – mondta a polgármester a tűoltószemlén.

További képek:

           

Megosztom
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.